2014. május 11., vasárnap

Szép az élet

Csapattagok: Misek Anna, Fülöp Melinda, Tóth Adrienn, Wild Szidónia.
  Második héten feladatlapokat oldottunk meg Leonardoval és a Fibonacci számsorral kapcsolatosan. A csapatok fizika órán gyufából készítettek egy Leonardo-féle hídat. Végül a folyosón gerendákból összeállította a hidat Balázs és Levi. Rajz órán ki lett osztva a tablóhoz a téma a csapatoknak.
  Harmadik héten matematika és fizika órán már a tananyaggal foglalkoztunk. Irodalom órán beszéltünk a humanizmusról, Boccacciorol  és a Dekameronról. Majd egy másik irodalom órán a csapatok kaptak egy-egy részletet egy történetből, melyeket ki kellett egészíteni. A részleteket sorrendben felolvasva megismerhettük az eredeti történetet is. Rajz órán a csapatok leadták a kész tablókat.
  Negyedik héten irodalom órán Janus Pannonius életéről és műveiről volt szó, a művekkel kapcsolatosan kaptunk is egy feladatot. Ez a hét elég rövid volt, hisz csütörtökön már kezdetét vette a tavaszi szünet.
  Ötödik héten irodalomból folytattuk Janus műveinek megismerését, főleg a Galeotto Marzióhoz íródott műveket vettük. Dráma órán az udvaron kisebb csoportokat alkotva a tanult művekből egyet kiválasztva egy kis jelenetet adtunk elő. Rajzból a tanár úr értékelte a tablókat, megkaptuk rá az osztályzatot. Ágota néni küldött nekünk egy interneten kitöltendő kérdőívet, amellyel csapattagjaink és saját munkánkat is értékelni kellett.
  Hatodik héten a mi filmünk még csak alakulóban van, de remélhetőleg elkészül még időben...
Magyar órán lezártuk a Janusrol tanultakat és egy évszázadot ugorva Balassi Bálinttal kezdtünk foglalkozni.
A tablókat az aranymetszés szerint kell beosztani, ezt már el is kezdtük, lassan jöhetnek az utolsó simítások (ragasztás, stb..).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése