2014. április 1., kedd

Szép az élet

A csapat tagjai: Misek Anna, Fülöp Melinda, Tóth Adrienn és Wild Szidónia.
 A projekt szerdán kezdődött el. Irodalom órán a Tanárnő ismertette a projekt menetét, majd megalakultak a csoportok. Minden csoport eldöntötte, hogy mi legyen a csapatnév és kiosztottuk egymás között a feladatokat. Nálunk Adri a filmfelelős, Anna és Meli tablófelelősök, én pedig a krónikás vagyok.
 Csütörtökön irodalom órán "megismerkedhettünk" egy kicsit Petrarcával és az ő "Ti szerencsés füvek" című versével kezdtünk foglalkozni. Néhány csapat feladata az volt, hogy a főneveket, más csapatok feladata pedig, hogy a mellékneveket gyűjtse ki a versből külön a hölgyre, és külön a természetre vonatkozóan. Megállapítottuk, hogy a vers érdekessége az, hogy a nőről nem beszél konkrétan csak a környezetét írja le. Emellett azt is észrevettük, hogy a természetre vonatkozóan sokkal több szó található a versben (mind főnevek és mind melléknevek között).
 Pénteken nem voltam iskolában, de tudom, hogy a nyelvtan óra elmaradt és elvileg matematika órán még nem volt nagyon semmi a projekttel kapcsolatosan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése