2014. április 6., vasárnap

Reneszánsz kuszkuszok (1.hét /2.hét)

Losonczi Richárd, Schull Angelika, Benkőm Zsófia , Pataki Levente
Az első héten igazából megtudtuk mire számíthatunk ezzel  a projekttel kapcsolatban. A legelső lépést magyarórán tettük , a tanár nő kiosztotta a csapatokat , és tájékoztat ott minket hogyan fog zajlani ez a projekt. Az első feladatunk a csapat név kitalálása volt , amely nem nehéz kitalálni kinek az ötlete volt (Ricsi). Miután megbeszéltük a csapat nevet , felosztottuk , hogy kinek mi a dolga a projekt alatt. Ricsi választotta , hogy megbirkózik ezzel  a "kis filmmel" , Angi és Zsófi vállalták magukra a tabló elkészítését , és én (Levente) lettem a krónikás , ki minden héten beszámol eme blogon a projekttel kapcsolatos haladásainkról , újdonságokról.
Magyar órán neki is kezdtünk a reneszánsznak , és annak egyik leghíresebb polihisztorjának Francesco Petrarcának. Elemeztük egyik szonettjét , megbeszéltük a vers lényegét , jelentését. A szonett címe: Ti szerencsés füvek , mely Petrarca élete szerelméről szól , Lauráról .
Majd felosztottuk padsorokra ugy az osztályt hogy az egyik padsorba a kronikások, a másik padsorba a tablosok , a harmadikba pedig a filmesek ültek. Mindegyik padsor kapott egy lapot melyet kikellet jegyzetelnie , és utána vissza kellet ülnie a saját csoportjába és elmesélni, elmagyarázni a csoport többi tagjának a tananyagot. Persze ez a reneszánszal volt kapcsolatos ( Francesco Petrarcának ,Giovanni Boccaccio , Humanizmus ).


Rajz órán pedig Leonardo Da Vinci híres festményeiről néztünk egy filmet. A 2.héten pedig megkaptuk hogy miről kell majd tablót készítenünk.



2. héten Matekból , Informatikából , és Fizikából is neki láttunk a projektnek. Matekon és Fizikán is minden csoport kapott feladat lapot , amelyet ezen a héten megkellet csinálni és leadni. Szerintem a mi csapatunk rendesen, és igazságosan dolgozott eddig. Matematikából legfőképp a Fibonacci számsorozattal ismerkedtünk , foglalkoztunk , és az Aranymetszetél.
Informatikából megismerkedtünk a film vágással , és hogy majd Ricsinek ,és a többieknek mi képen kell majd elkészíteniük a kis filmeket. Fizika órán legfőbb kép Leonardo Da Vinci szerkezeteivel és alkotásaival ismerkedtünk meg , és minden egyes csoportnak papírból össze kellet raknia egy szerkezetét. A mi csoportunk a repülőgép tervét kaptuk, és sikeresen befejeztük , és leadtuk.

Majd a pénteki napon , megépítettük elsőnek gyufából Leonardo kis híd szerkezetét melyhez semmi ragasztót,szöget és egyéb segéd eszközt sem használtunk. Mivel minden csoportnak sikerült megépítenie , ezért a hagyomány kedvéért megépítettük a folyóson nagyobb kivitelbe , ahogy eddig mindegyik 9. évfolyam is megtette , kik Klacsák Ágota néninél tanultak vagy tanulnak. Nagy fa rudakból sikeresen felépítettük! 










És íme a kész mű és a 9.B! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése