2014. április 6., vasárnap

Polihisztorok

Tagok: Katona Anna, Illyés Péter, Suha Klaudia

Múlt héten szerdán kezdtük el a projektet. Irodalom órán, a magyar tanárnő kiosztotta a feladatokat, és a csapatok beosztását. A csapatokon belül mi, a diákok beosztottuk a feladatokat, hogy ki mit csinál. Anna a tablófelelős, Peti a filmfelelős, én, (Klaudia) pedig a krónikás.
Csütörtökön Francesco Petrarcáról tanultunk, és az egyik szonettjéről. Elemezgettük, játékos feladatok voltak a szonettel kapcsolatban. A szonett címe: "Ti szerencsés füvek"
Ezen a héten magyar órán a reneszánsszal, a humanizmussal foglalkoztunk, és vettünk egy újabb költőt is: Giovanni Boccaccio-t. A csapatok minden tagja kapott egy lapot, amin különböző leírások voltak. Anna Boccaccio-t kapta, Peti a Dekameron című művet, én pedig a Humanizmus-t. Mindenki feldolgozta, utána pedig elmondtuk egymásnak hogy mit olvastunk, és ezeket lejegyzeteltük.
Matematika és fizika órán is a projekttel kapcsolatban csináltunk feladatokat, feladatlapokat. Leonardo da Vinci volt a középpontban, róla voltak feladatok, mind emellett a feladatlapokban található volt például a Fibonacci számsorozat, és az Aranymetszet is.
A péntek-i fizika órán a kis gyufa hasábokból megépítette minden csoport (kisebb-nagyobb nehézségekkel) a gyufa hidat, majd az azt követő matematika órán megépítettük mind ezt nagyban is, a fizika és kémia terem között levő folyosón. A végén mindenki beült alá, és készült egy osztálykép is.
Itt egy kép a hétfő-i fizika és matematika óráról.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése